Mandy's Pony Plezier

regelement

Aansprakelijkheid

De aanwezigheid van uw kind op het terrein, in de stallen of tijdens de lessen, is altijd geheel voor eigen risico. Mandy’s PonyPlezier is niet aansprakelijk voor letsel, schade of ongevallen. 

Bezoekers

Vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes etc die meekomen met de kinderen die les hebben, mogen niet zonder begeleiding in de stallen komen, of in de stallen achtergelaten worden.

Rond de stallen en rijbanen

In en rond de stallen mag niet gerookt, gerend en gegild worden. Er dient normaal gedrag naar de dieren toe te zijn.
Kleine kinderen dienen alleen onder begeleiding bij de stallen en de rijbanen te zijn, met name rond om de paarden en pony’s heen.

Op het terrein (achter het hek) is het verboden om op slippers te lopen. Buiten het terrein dien je met slippers ruim afstand te houden van de pony’s.

Rijlessen

Bij het rijden op de pony hoort ook de verzorging. Op- en afzadelen, poetsen en soms ook voeren horen erbij. We verwachten de ruiters dan ook minimaal 15 minuten voor aanvang van de les op stal. De kinderen dienen op tijd aanwezig te zijn voor de les, als de les begonnen is en de teugels zijn op maat gemaakt door de ruiters en amazones, ben je te laat en kun je niet meer deelnemen aan deze les.

De lessen duren 1 uur, waarvan 15 minuten door Mandy worden gereserveerd voor het opzadelen en het wisselen van de groepen. 

Bij verhindering is het prettig als je dit even laat weten. De lessen kunnen niet ingehaald worden. De lessen gaan altijd door. Als het weer te slecht is om te rijden is er een andere leuke creatieve les op stal. 

De lessen op erkende feestdagen gaan niet door, hiervoor wordt een compensatie georganiseerd. In de zomervakantie en de kerstvakantie zijn er geen lessen, deze lessen worden doorgeschoven.

Betalen en opzeggen

Met een 10-rittenkaart wordt er 1 keer per week gereden. Je rijdt dan op wisselende pony’s.

De rijlessen worden per 10 lessen gereden en betaald. 

Voor de betaling van de 10-rittenkaart ontvangt u een factuur per mail. Betaling dient te geschieden binnen de op de factuur genoemde betalingstermijn.

Er dient uiterlijk 5 lessen voor de aanvang van de nieuwe reeks lessen te worden opgezegd. Daarna zijn de volgende 10 rijlessen verschuldigd.

Kleding

Na de proeflessen is het dragen van een eigen ce of e.n. goedgekeurde cap, een rijbroek en rijlaarzen of chaps verplicht voor elke ruiter verplicht. Zonder de verplichte kleding mag er niet worden gereden. We adviseren de ruiters om een shirt met (korte) mouwen te dragen.

Slippers zijn gevaarlijk en zijn op het terrein achter het hek niet toegestaan. Daarbuiten moet een ruime afstand tot de pony’s worden bewaard. Dit geldt voor de kinderen, maar ook voor bezoekers en andere belangstellenden.

Bij het rijden zijn grote sieraden of losse kleding (zoals sjaals) verboden.

Omgaan met pony’s

Een pony/paard is een groot zwaar dier (300 kg /600 kg) met een eigen wil. Doe alles rond de pony rustig, duidelijk en beheerst, zodat hij niet schrikt en gebruik je stem. Loop nooit vlak achter een pony langs. Gillen, schreeuwen, rennen, roken zijn niet toegestaan op stal of langs de bak. Let ook op met paraplu’s en wapperende kleding.

Privacy

De gegevens van bovengenoemd kind worden alleen vastgelegd en gebruikt voor het verzorgen van lessen en eventueel andere activiteiten bij Mandy’s Ponyplezier en worden nimmer gedeeld met derden. Bekijk onze privacy voorwaarden.

Ponyplezier

Ponyrijden is leuk en de samenwerking met de pony is bijzonder. Met een positief en vrolijk humeur zal een pony veel voor je willen doen. Ze zijn soms eigenwijs, maar ook heel grappig en lief.