Mandy's Pony Plezier

Rijlessen

Je kunt je (uitsluitend) inschrijven door het invullen van het inschrijfformulier. Op dit moment is er een lange wachtlijst voor de rijlessen. Het duurt daardoor minimaal 3 maanden voordat je een oproep krijgt voor proeflessen.

Voor kinderen vanaf 6 jaar verzorgen we gezellige, boeiende en veilige rijlessen op Shetlandpony’s. In een kleine groep van maximaal 6 kinderen krijgen de kinderen spelenderwijs een uur les in het aanvoelen, sturen en oefeningen doen met hun pony. 

Bij het rijden op de pony hoort ook de verzorging. Op- en afzadelen, poetsen en soms ook voeren horen erbij. We verwachten de kinderen dan ook minimaal 15 minuten voor aanvang van de les op stal. Zo leren ze de pony’s nog beter kennen.

En wil je nog meer ervaren, dan zijn er leuke activiteiten. 

Inschrijven

Omdat er gereden wordt op Shetlanders, kunnen alleen kinderen die niet groter zijn dan 1.50 meter en niet meer dan 45 kilo wegen aan de lessen meedoen. Inschrijven (en op de wachtlijst komen) kan vanaf 6 jaar.

Je start met een serie van 4 proeflessen. Als je na de proeflessen door wilt gaan met ponyrijden, dan koop je een leskaart voor 10 lessen. Je wordt ingedeeld daar waar plek is, je kan niet zelf kiezen. Mocht je op de aangeboden dag en tijd niet kunnen rijden, dan blijf je op de wachtlijst staan. Vanaf het starten met een 10-rittenkaart is ook het dragen van een eigen ce of e.n. goedgekeurde cap, een rijbroek en rijlaarzen of chaps verplicht. Zonder de verplichte kleding mag er niet worden gereden.Prijzen

Voor de prijzen van de verschillende lessen: klik hier

 

De lessen

De lessen

De lessen duren 1 uur, waarvan 15 minuten door Mandy worden gereserveerd voor het opzadelen en het wisselen van de groepen. De lessen zijn op maandag t/m vrijdag na schooltijd. Bij slecht weer wordt er in de stal les gegeven, bijvoorbeeld opzadelen, verzorging etc.

De lessen op erkende feestdagen gaan niet door, hiervoor wordt een compensatie georganiseerd. In de zomervakantie en de kerstvakantie zijn er geen lessen, deze lessen worden doorgeschoven.

De kinderen dienen op tijd aanwezig te zijn voor de les, als de les begonnen is en de teugels zijn op maat gemaakt door de ruiters en amazones, ben je te laat en kun je niet meer deelnemen aan deze les.

Lestijden

De groepslessen vinden plaats op maandag t/m vrijdag na schooltijd en op zaterdag van 11:00u - 15:00u.

Je wordt ingedeeld daar waar plek is, het is niet mogelijk om zelf te kiezen.

Verhindering lessen

Bij verhindering is het prettig als je dit even laat weten via whatsapp of sms. De lessen kunnen niet ingehaald worden.

Inschrijfformulier